Kycklinglårfiléer med krämig fetaost och höstgrönsaker

Kycklinglårfiléer med krämig fetaost och höstgrönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      DELi Kycklinglårfilé-fetaost
    • 1 styck

      Sötpotatis
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 2 styck

      Fänkål
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 2 msk

      Matolja
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 knippe

      Kryddgrönt
    •  

      Flingsalt
    •  

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva sötpotatis och palsternackor. Dela fänkål i kvartar. Skär rödlök i klyftor. Skär paprikor i mindre bitar.
    2. Lägg grönsakerna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över lite olja. Strö på flingsalt och nymald svartpeppar. Stek i cirka 10 minuter.
    3. Ta ut plåten. Lägg på lårfiléerna och stek ytterligare 20-25 minuter tills filéerna är klara.
    4. Strö över kryddgrönt och servera med smaksatt creme fraiche.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Använd valfri smaksatt crème fraiche.
Kommentar
Om oss