Kycklingjambalaya

Kycklingjambalaya

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Grillad kyckling (Kronfågel)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Matvete
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 styck

      Chorizo
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 125 gram

      Sockerärter
    • 2 dl

      Rucolasallat
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • Garnering:
    •  

      Chilifrukt (röd)
  • Gör så här:
    1. Dela kycklingen och skär i mindre bitar eller helt benfria bitar. Skala och hacka lök. Pressa vitlök. Skär chorizo i slantar.
    2. Förväll sockerärter (häll i kokande vatten, koka upp och skölj av i kallt vatten).
    3. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt matvete, buljongtärning och vatten enligt paketet. Låt koka samman enligt anvisning på förpackningen.
    4. Stek under tiden chorizo. Blanda matvete med kyckling, chorizo, räkor, sockerärter och ruccolasallad. Servera genast. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss