Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad

Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 förp.

      DELi Kycklingbröstfilé-bacon
    • 1 huvud

      Romansallat
    • 150 gram

      Blandsallat
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 0.30 styck

      Purjolök
    • 250 gram

      Körsbärstomater
    • 25 gram

      Pinjenötter
    • 125 gram

      Mozzarelline
    • Dressing:
    •  

      Olivolja
    •  

      Vit balsamvinäger
    •  

      Flingsalt
    •  

      Peppar
    •  

      Basilika
  • Gör så här:
    1. Tag av plastfilmen och sätt in formar med kycklingfiléer i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen.

    2. Rosta pinjenötter i torr panna.

    3. Skär sallad i mindre bitar (spara små, hela blad till garnering). Dela och kärna ur avokado och ta ut bitar med en sked. Pensla eller pressa över citronsaft på avokado så behåller de färgen bättre. Skiva purjolöken tunt och dela tomaterna om de är stora.

    4. Skiva filéerna, blanda samman salladen strax innan servering. Ringla olivolja och droppa balsamvinäger över salladen. Toppa med rostade pinjenötter. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Garnera med basilika.

    5. Bröd är också gott till. Smaklig måltid!
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kockens tips!

DELi kyckling är en färdig produkt från Kronfågel som finns i kyldisken. Om den inte hittas kan man linda en baconskiva runt en kycklingbröstfilé och hackad rosmarin.

Kommentar
Om oss