Kyckling RydbergBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling Rydberg

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingbröst
    • 2 styck

      Rödlök
    • 600 gram

      Potatis (tärnad fryst)
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 4 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Sallat
    •  

      Senap
  • Gör så här:
    1. Ta ut potatisen ur frys och låt halvtina.
      Skölj och förbered sallat.
      Skiva och tärna kycklingen.
      Skala och grovhacka löken.
       
    2. Stek potatis, lök och kyckling var för sig, helst i flera pannor.

      Hetta upp matfett och stek potatisen tills lätt knaprig. Salta.

      Steka lök några minuter tills glansig, utan att bränna. Salta lätt.

      Hetta upp matfett och stek kycklingen hastigt, ett par minuter tills genomstekt.
      Stek inte för länge, kycklingen blir torr.
      Salta och peppra.
       
    3. Lägg upp som på bilden.
      Servera med äggula, senap och sallat.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Biff Rydberg

Biff Rydberg

45 minEnkelt

Om oss