Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kungskrabba (ben)
    • 1.50 cm

      Färsk ingefära
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citrongräs
    • 1 styck

      Lime
    • 3 kvist

      Dragon (färsk)
    • 1 dl

      Vitvinsvinäger
    • 1 msk

      Worcestershiresås
    • 2 stänk

      Tabascosås
    • 100 gram

      Smör
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar. Klipp bort en bit skal på varje del (se bild).

    2. Banka citrongräset med klubba för att få ut smakämnena. Finhacka den tjocka vita delen. Finhacka även ingefära och vitlök. Grovhacka dragonblad.

    3. Häll vitvinsvinäger i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs och worcestershiresås. Koka ner såsen i cirka 5 minuter.

    4. Vispa ner kallt smör klickvis i såsen. Vispa ner limesaft. Tillsätt dragonbladen. Smaka av med tabasco och salt.

    5. Lägg krabbitar på tallrik och häll på sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfull  LÄS MER
Kockens tips!

Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 500 gram färskkokt krabba med skal får man ut 300 gram kött. Tyvärr är benen inte alltid välmatade som på bilden, dvs krabbköttet fyller ut skalet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kungskrabba Ginger Lime
Om oss