Kryddyoghurtpannacotta

Kryddyoghurtpannacotta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 4 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Vispgrädde
    • 0.70 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 0.30 styck

      Stjärnanis
    • 0.50 styck

      Vaniljstång
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 3 dl

      Matlagningsyoghurt
    • Lag:
    • 3 dl

      Lättglögg (röd)
    • 0.70 dl

      Lingon (osockrade)
  • Gör så här:
    1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis.

    2. Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.

    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.

    4. Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.

    5. Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.

    6. Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Om oss