Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Ankbröst (med skinn)
    •  

      Vetemjöl
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Blåbär (färska)
    • 3 dl

      Portvin
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Viltfond (konc)
    • 100 gram

      Smör
    • Tillbehör:
    • 4 st stor

      Potatis
    •  

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten. Låt rinna av före stekning.
      Skär ankbrösten i halvtunna skivor. Salta och peppra. Pudra skivorna med vetemjöl.
       
    2. Potatis: Hetta upp matfett i panna.
      Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då.
      Efterstek all potatis ca 10 min på medellåg värme.
       
    3. Sallad: Förbered sallad el. andra tillbehör.
       
    4. Sås: Blanda ingredienserna utom smör i en kastrull på medelhög värme och låt koka ner till halva mängden. Rör sedan ner smör klickvis. Håll varmt.
       
    5. Anka: Stek skivorna på medelhög värme i matfett ca 4-5 min tills de blivit krispigt genomstekta runtom, men ej brända.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råstekt potatis i panna
Om oss