Krämig laxomelett med cheddarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig laxomelett med cheddar

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 6 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2.50 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 msk

      Olivolja
    • 100 gram

      Cheddarost (lagrad)
    • 25 gram

      Rucolasallat
    • 2 tsk

      Honung (flytande)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva rödlök.
      Grovriv osten.
      Tärna laxen.

    2. Knäck äggen i en bunke.
      Blanda med grädde. Salta och peppra.

    3. Hetta upp olja i en (teflon-)panna.
      Lägg i löken och fräs den några sekunder.

    4. Häll i äggsmeten. Sänk värmen. Rör om lätt med träslev så att det inte bräns vid.
      Tillsätt ost och tärnad lax.
      Lägg på lock och grädda på låg värme.

    5. När omeletten stelnat rakt igenom, lägg på rucola och ringla över lite honung.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
0 voting
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

45 minEnkelt

Om oss