Kräftlag

Kräftlag

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 styck

      Kräftor (levande)
    • 3 liter

      Vatten
    • 1.20 dl

      Grovt salt
    • 33 cl

      Porter (öl)
    • 3 msk

      Anis (hel)
    • 2 msk

      Fänkålsfrön (hela)
    • 1 styck

      Fänkål
    • 8 cl

      Nyköpings brännvin
    •  

      Dillkronor
  • Gör så här:
    1. Hacka fänkål. Koka upp vatten, brännvin och öl.
    2. Krydda vattnet med salt, fänkål och torkade kryddor. Tillsätt rikligt med dill precis innan kräftorna ska kokas.

KOCK: Johannes PerssonJohannes Persson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss