Konjakssås med honungssmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Konjakssås med honungssmak

  • 1 voting
    1Recension
    • 10 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Konjak/brandy
    • 3 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 4 msk

      Kantarellfond (konc)
    • 0.50 tsk

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Vitpeppar (nymald)
    •  

      Soja
  • Gör så här:
    1. Häll konjak i en kastrull och låt vätskan koka i några minuter på medellåg värme tills den har reducerats något.

    2. Tillsätt grädde, fond, honung och rosmarin. Låt koka i cirka 3-5 minuter.

    3. Rör ut såsen med lite matlagningsmjöl för ev. tjockare konsistens. Låt koka 3 minuter.

    4. Smaka av såsen med peppar och soja.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss