Kokospäron med glöggsmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokospäron med glöggsmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Päron (fast sort)
    • 5 dl

      Glögg (alkoholfri)
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • 1 dl

      Kokosflingor
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.

    2. Koka upp vatten, glögg och ingefära.
      Lägg i päron och låt småkoka i 20 min.
      Dra åt sidan.

    3. Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.

    4. Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.

    5. Lägg upp med vaniljglass.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss