Kikärtscurry med rotsaker & russinbasmatiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kikärtscurry med rotsaker & russinbasmati

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 410 gram

      Kikärter (burk)
    • 200 gram

      Morot
    • 200 gram

      Palsternacka
    • 200 gram

      Rotselleri
    • 200 gram

      Potatis
    • 1 dl

      Matolja
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 2 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Curry
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Basmatiris
    • 1 dl

      Russin
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC. Koka basmatiris enligt instruktioner på paketet.

    2. Skala alla rotsaker. Skär i grova bitar. Lägg i ugnsfast form. Häll på hälften av oljan och lite salt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

    3. Skala och hacka lök. Fräs i resten av oljan. Tillsätt curry. Fräs ytterligare 5 minuter på svag värme.

    4. Slå på buljong och cocosmjölk. Koka cirka 10 minuter. Delar den på sig är det helt ok. Vänd i rotsaker och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Vänd i koriander.

    5. Blanda ris med russin. Servera curry i djup tallrik med riset bredvid.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera ev lite yoghurt till. Hittar du en burk chutney längst bak i kylskåpet är det jättebra till också.

Kommentar
Liknande recept
Om oss