Karamelliserad saffransgröt (efterrätt)

Karamelliserad saffransgröt (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 750 gram

      Risgrynsgröt (färdig)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 4 msk

      Strösocker
    • 0.50 styck

      Vaniljstång
    • 4 msk

      Råsocker
    • 1 dl

      Sötmandel
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Portionsformar
    •  

      Brännare
  • Gör så här:
    1. Tillred risgrynsgröt enligt separat recept (se högerkolumnen). Tillaga och låt svalna. Tidsåtgång 1,5 timme.
    2. Skålla mandel: Lägg mandel i kokande vatten någon minut. Ta ur och skölj i kallt vatten, låt svalna. Kläm bort skalet genom att pressa mandeln mellan fingrarna.
    3. Blanda kall gröt, saffran, socker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera (bränn) med en liten brännare.
    4. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt.
    5. Grovhacka mandlarna och garnera gröten med hacket.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

  • 1 h
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Kommentar
Om oss