KantarellpannkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellpannkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 dl

      Kantareller (färska)
    • 4 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Standardmjölk
    • 1 krm

      Salt
    • 100 gram

      Smör
    • 2 msk

      Lönnsirap
    • 50 gram

      Sallat
  • Gör så här:
    1. Rensa och grovhacka kantareller.
      Lägg ut sallat på tallrik(-ar).
       
    2. Knäck äggen i en bunke.
      Rör/vispa ner mjölet tills klumpfritt.
      Vispa ner mjölk lite i taget. Salta lätt.
       
    3. Hetta upp lite av smöret i stekpanna.
      Lägg i en näve (1 dl) kantareller.
      Stek kort och häll på 1,5 dl smet.
      Låt steka tills stelnat.
      Rulla ihop och lägg över på sallatsbädd.
       
    4. Fortsätt med nästa kantarellpannkaka.
       
    5. Ringla över lönnsirap.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss