Kammar

Kammar

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 3 h )

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Antal

    • 1 sats

      Degingredienser se
    •  

      wienerbrödsdeg
    • Fyllning:
    • 1 styck

      Ägg
    • 75 gram

      Mandelmassa
    •  

      eller:
    • 25 gram

      Nötter
    • 25 gram

      Smör el. margarin
    • 2.50 msk

      Strösocker
    •  

      Nötter till garnering
  • Gör så här:
    1. Följ grundrecept steg 1. Visa grundrecept.

    2. Dela mandelmassan i mindre bitar och rör den smidig med lite vatten eller mal nötterna och blanda med rumsvarmt matfett och socker.

    3. Följ grundrecept steg 2-6. Visa grundrecept

    4. Kavla ut degen till en kvadrat 30x30 cm.
      Bred ut fyllning på mittersta tredjedelen.
      Vik över de andra två delarna (3 lager).
      Vänd degen med skarven nedåt. Dela längden i 8 bitar. Skär 4 jack (2cm) i varje bit ("fingrar").

    5. Lägg brödet på kall osmord plåt, eller på bakplåtspapper. Jäs på sval plats 1-12 tim.

    6. Vispa upp äggvita, pensla bröden.
      Strö över hackad mandel & pärlsocker.
      Grädda mitt i ugnen på 250 grader i 
      ca 7 min. Låt svalna på galler.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Wienerbrödsdeg - grundrecept

Wienerbrödsdeg - grundrecept

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Ger 16 kammar per sats.
Se till att smöret alltid är kallt.
Smält smör ger platta och hårda bröd.

Kommentar
Om oss