Kalvcarpaccio med fraiche löjromBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalvcarpaccio med fraiche löjrom

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 8 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 450 gram

      Kalvinnerfilé
    • 6 msk

      Crème fraiche
    • 6 msk

      Löjrom
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 2 msk

      Pepparrot (nyriven)
    •  

      Salt (grovt havssalt)
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Putsa kalvfilén fint. Forma till korta tjocka korvar med hjälp av plastfolie. Gör lufthål och spänn åt hårt. Lägg dom i frysen.
       
    2. Lägg créme fraiche och löjrom i varsin spritspåse. Hacka gräslöken och riv pepparroten.
       
    3. Tag ut köttet från frysen och skiva köttet i tunna skivor (helst med skärmaskin). Lägg ut de tunna köttskivorna på ett fat. Salta, peppar och strö över pepparrot.
       
    4. Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på kalven och lägg sedan löjrommen över. Strö över gräslöken och servera genast.

KOCK: SannaSanna

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är ofta smakrika pga av tillbehören. Dessa är dock vanligtvis milt smakrika för att inte dominera över det finstämt milda köttet.  LÄS MER
Kockens tips!

Ett antal avgångselever i Täby restaurang-skola har levererat recept till Menyse. Detta är ett av dem från Sanna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kronärtskocka med löjrom
Om oss