Kall gurksoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kall gurksoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Gurka
    • 1 styck

      Purjolök (el. lök)
    • 2 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 7 dl

      Vatten
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Örtkrydda? (färsk)
    •  

      t.ex. persilja el. körvel
    • Pepparrotsgrädde:
    • 1.50 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Skär gurkan i bitar men spara en bit till garnering. Skala och grovhacka (purjo)löken. Koka upp vattnet i en kastrull.

    2. Mixa gurka och lök i matberedare eller med mixer. Häll mixen i kastrullen.
      Tillsätt fond, yoghurt och kryddor.
      Sänk till medellåg värme och låt koka i några minuter.

    3. Låt svalna i vattenbad och sätt sedan i kylskåp, gärna portionsuppdelat, i minst 30 minuter. För att skynda på kan några isbitar hjälpa till.

    4. Skär upp resten av gurkan till dekoration.
      Vispa grädde, riv pepparrot och blanda i.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Yoghurt kan bytas ut mot grädde för ökad krämighet, eller vatten för en klarare soppa. En enkel vit sommarvariant är att använda filmjölk, gurka och kryddor. Ev. lite vitlök.  Finfördela gurkan och blanda i filmjölken.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kall broccolisoppa (förrätt)
Om oss