Kalkonrulle med kycklingfärsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkonrulle med kycklingfärs

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 5 min

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kalkonbröst
    • 200 gram

      Kycklingfärs
    • 1 msk

      Soja (japansk)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 msk

      Timjan (finhackad)
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 180°C.
      Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
       
    2. Rulle: Hacka persilja och timjan.
      Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna.
      Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
       
    3. Steka: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
      Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
      Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. 
       
    4. Potatismos: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Om oss