Julig pepparkaksglassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Julig pepparkaksglass

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 4 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 3 dl

      Standardmjölk
    • 1 tsk

      Kanel (mald)
    • 0.50 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    • 0.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    •  

      el. mald ingefära
    • 1 msk

      Sirap (mörk)
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Strösocker
    • Tillbehör:
    •  

      Glassmaskin
  • Gör så här:
    1. Värm grädde, mjölk, kanel, kryddnejlika, kardemumma och sirap i en kastrull. Obs! Får ej koka.
       
    2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Vispa ner detta i mjölkblandningen. Värm på försiktigt.

      Vispa tills smeten tjocknat och tills den första kokbubblan syns.
       
    3. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
       
    4. Kör smeten i en glassmaskin 30-45 minuter. Servera direkt eller ställ i frys.
       

      Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om då och då under infrysningen tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.

KOCK: Tyrol, SthlmTyrol, Sthlm

Uppdragsgivare:www.tyrol.se/matdryckwww.tyrol.se/matdryck

JÄMFÖR

Vaniljglass med smak

Vaniljglass med smak

  • 1 h
  • 17 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Julig nötblandning

Julig nötblandning

20 minEnkelt

0 voting
Juliga saffransscones
Om oss