Italienskt mos (tillbehör)Bild av Ulf Huett

Italienskt mos (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Potatis
    • 200 gram

      Rucolasallat
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 msk

      Olivolja
    • 2 msk

      Vatten (kallt)
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 1 dl

      Mjölk
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

    2. Skala vitlök. Mixa rucola, vitlök, olivolja och kallt vatten. Riv parmesanost.

    3. När potatisen är mjuk efter cirka 15-20 minuter, häll av vattnet. Pressa potatisen i kastrullen.

    4. Sätt tillbaka kastrullen på svag värme och tillsätt mjölk. Tillsätt rucolamixet, ost, salt och peppar. Rör om så att du får ett grönt mos.

    5. Passar bra till både kött och fisk.

KOCK: Barnens BästaBarnens Bästa

Uppdragsgivare:www.barnensmatskola.sewww.barnensmatskola.se

Kockens tips!

Detta är andrapriset i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever vid Häggviksskolan, Sollentuna. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Älgtunga med mos

Älgtunga med mos

2 h 30 minMedel

0 voting
Italienskt påsklamm
Om oss