Italiensk paj med Quorn-färs, mozarella och oliverBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Italiensk paj med Quorn-färs, mozarella och oliver

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Pajer (4 port.)

    • Pajdeg:
    • 1.50 dl

      Kesella (kvarg 10%)
    • 1.70 dl

      Dinkelmjöl
    • 2 msk

      Linfrön (krossade)
    • 1 msk

      Vatten
    •  

      Matfett till ugnsform
    • Fyllning:
    • 300 gram

      Quorn-färs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Morot
    • 1 dl

      Oliver (svarta)
    • 2 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Passerade tomater
    • 2 msk

      Tomatpuré
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 125 gram

      Mozzarella
  • Gör så här:
    1. Förbered: Låt qournfärsen tina.
       
    2. Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
      Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
       
    3. Fyllning: Sätt ugnen på 200°C.
      Skala och finhacka lök, vitlök.
      Hacka oliver och riv morot.

      Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra.
       
    4. Paj: Smöra en form (22 cm) och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter.
       
    5. Ta ut formen och häll fyllning i pajskalet.
      Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 min. Ta ut och låt vila en liten stund.

KOCK: C. PerelliC. Perelli

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Tips: Lägg torkade böner eller linser i pajskalet vid förgräddning, så håller den formen bättre. Ta ur dem efter gräddning.

Fler quornrecept: Quornrecept

Kommentar
Liknande recept
Om oss