Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Edamame (utan balja)
    • 30 gram

      Färsk ingefära
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 4 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1 dl

      Vatten
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Havssalt
  • Gör så här:
    1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i ca 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.

    2. Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär  i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.

    3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.

    4. Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.

    5. Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Edamame, arame och salmalax
Om oss