Hjärtlig chokladmousse för 2Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hjärtlig chokladmousse för 2

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 4 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 200 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 3 msk

      Mörk rom
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Vatten
    • Tillbehör:
    •  

      Florsocker till garnering
    •  

      Riven mörk choklad
    •  

      Physalis
  • Gör så här:
    1. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter.
       
    2. Lägg i chokladen och låt den smälta.
      Ta av från plattan.
       
    3. Vispa under tiden grädde till fast skum och vänd försiktigt ner äggulor och rom.
       
    4. Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädde. Fyll i portionsform.
       
    5. Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat. Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
       
    6. Stjälp ur moussen på tallrik.
      Sikta florsocker och strö över chokladspån.
      Garnera med några physalis.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Choklad sägs vara bättre än sex, men varför inte kombinera de båda? Vi lagade en dubbel portion i hjärtlig form, dvs moussen äts med två skedar. Alternativt, fyll krämen i varsin portionsform.

Kommentar
Liknande recept
Om oss