Het linsgryta med chorizo och blomkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Het linsgryta med chorizo och blomkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Röda linser (torkade)
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 huvud

      Blomkål
    • 3 styck

      Tomater
    • 3 styck

      Chorizo
    • 2 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Skölj linserna i kallt vatten.
      Koka upp vatten med grönsaksfond.
      Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet.
       
    2. Skala och finhacka röd- och vitlök.
      Skär tomaterna i små bitar.
      Dela blomkålen i små buketter.
       
    3. Hetta upp olja i en stekkastrull.
      Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut.
      Tillsätt blomkål och tomathacket.
      Slå på vatten så att det täcker.
      Låt småkoka i cirka 10 minuter.
       
    4. Skär korven i skivor och lägg ner i grytan.
      Tillsätt linserna i grytan. Salta.
      Låt småkoka i 5 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Het linsgryta med chorizo
0 voting
Linsgryta

Linsgryta

20 minEnkelt

Om oss