Hård chokladknäck med havssaltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hård chokladknäck med havssalt

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    25 Antal bitar

    • 300 gram

      Grädde
    • 400 gram

      Sirap (ljus)
    • 225 gram

      Strösocker
    • 50 gram

      Smör (osaltat)
    • 3 msk

      Kakaopulver
    • 1.50 msk

      Havssalt
  • Gör så här:
    1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 122°C.
       
    2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form cirka 15x20 cm. Slå i knäcksmeten. Låt den stelna.
       
    3. Krossa knäcken med något du inte är rädd om, en hammare eller dyl. Ät försiktigt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Har du ingen termometer går det utmärkt att göra ett kulprov: Släpp ner lite knäck i kallt vatten och blir det en hård kula är den färdigkokt.

Kommentar
Om oss