Halstrad lax

Halstrad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 400 gram

      Kikärter (burk)
    • 5 styck

      Smålök
    • 20 gram

      Pinjenötter
    • 1 kvist

      Rosmarin
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Dela lax i portiomsbitar. Halstra laxen cirka 3 minuter på varje sida. Flytta laxen till en tallrik. Håll varm.
    2. Häll av spadet och skölj kikärter. I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter och lök.
    3. Tillsätt en rosmarinkvist. Koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smör. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med bl a rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.
Kommentar
Liknande recept
Om oss