Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 7 dl

      Vatten till soppa
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 msk

      Matlagningsmjöl
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Citronjuice
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 3 msk

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Häll ärter och vatten i en kastrull.
      Koka upp, låt sjuda på låg värme i 10 min.

    2. Riv under tiden pepparrot och blanda den med crème fraiche.

    3. Ta av kastrullen från spisen.
      Vispa ner stärkelsemjöl och en klick smör.
      Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.

    4. Låt soppan sjuda på låg värme i 5 min. Smaka av med salt, peppar och citron.
      Servera med en klick pepparrotsfraiche.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Ostmacka helt elegant

Ostmacka helt elegant

  • 6 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Puré egentligen = mos, men används även för att beteckna tjockare soppa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smakrik grön ärtsoppa
Om oss