Grillade mandeläpplen (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade mandeläpplen (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Äpple
    • 60 gram

      Mandelmassa
    • 0.50 msk

      Råsocker
    • 1 tsk

      Kanel
    •  

      Aluminiumfolie
    • Vaniljsås:
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Florsocker
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Sätt på grillen.

    2. Vispa grädde. Blanda ihop äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd sedan ner grädden och rör om.

    3. Halvera äpplen. Gröp ut kärnhuset. Tryck i mandelmassa, råsocker och kanel. Linda in i folie.

    4. Lägg på grillen 10-15 minuter. Servera med vaniljsåsen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Hit räknas frukt- och bärrätter med utpräglad sötma och med begränsad syrlighet. Kalorimängden är ofta låg men klara undantag finns om sockerhalten är hög.  LÄS MER
Kockens tips!

Om du grillar annat kan du lägga äpplena på sidan om på grillen för att sedan äta som efterrätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade mandeläpplen
Om oss