Grillad dessertostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad dessertost

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Dessertost
    •  

      t.ex.
    •  

      Camembert
    •  

      eller
    •  

      Chèvre
    • Tillbehör:
    •  

      Sallatsblad
    •  

      Ostkex?
    •  

      Hjortronsylt?
    •  

      Honung?
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
      Dessertosten bör ha ett hölje (liknande camembert eller chèvre) som omsluter osten.
       
    2. Om osten skall serveras med grillad frukt till (se kommentar), grilla då denna först.
       
    3. Lägg osten på grillen och grilla cirka 2 minuter på vardera sidan.

      Obs! Grilla inte för länge för då spricker osten och rinner ner mellan grillgallret.
      Känn försiktigt på osten om den mjuknat.
      Ha grillspade till hands.
       
    4. Servera osten på en salladsbädd och gärna med ostkex eller något sött till, exempelvis hjortronsylt, honung, eller grillad frukt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad melon & ananas (efterrätt)

Grillad melon & ananas (efterrätt)

  • 5 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Tips: Servera grillad ost tillsammans med grillad frukt t.ex. grillad melon eller grillad ananas. En utsökt smakkombination!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat lammfärsspett
Om oss