GravlaxsalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gravlaxsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Lax (gravad)
    • 6 styck

      Ägg
    • 1 huvud

      Huvudsallat
    • 1 knippe

      Rucolasallat
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 12 st liten

      Tomater
    • 1 knippe

      Dill
    •  

      Svartpeppar för smaksättn.
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Gravlaxsås
    •  

      Mörkt matbröd
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg. Dela på mitten och separera gula och vita. Finhacka var för sig och lägg upp var för sig.

    2. Skär cocktailtomater i klyftor.
      Ansa salladen. Finhacka huvudssallad och dill. Skär gravlaxen i skivor.

    3. Lägg finstrimlad sallad i botten.
      Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg, dill.
      Krydda med svartpeppar.

    4. Servera med gravlaxsås och gärna något mörkt kuvertbröd till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Om oss