Gratinerad krabbaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gratinerad krabba

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Krabba (kokt)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 1.50 msk

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Whiskey
    • 3 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 2 stänk

      Tabascosås
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.

    2. Bryt loss stjärten på krabban. Stick in en kniv under ryggskölden. Skär utefter linjen som går runt undersidan åt båda hållen. Dela krabban i en underdel och en sköld.

    3. Ta ut köttet ur krabborna. Krossa skalet på klorna och plocka ut köttet. Skär i mindre bitar. Skölj ur sköldarna noggrant.

    4. Finhacka lök. Riv parmesan.

    5. Fräs löken i smör på medelvärme utan att bränna. Tillsätt krabbköttet och vetemjöl. Rör om. Tillsätt grädde. Låt koka upp. Tillsätt tabasco, whiskey, salt och peppar.

    6. Fördela stuvningen i sköldarna. Strö över parmesan. Lägg i ugnsfast form. Gratinera i ugnen tills de har fått färg, cirka 5 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

En lätt måltid, servera gärna med bröd och sallad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemkokt krabba

Hemkokt krabba

30 minEnkelt

0 voting
Gratinerade havskräftor
Om oss