Gelehallon

Gelehallon

  • 0 voting
    0Recension
    • 24 h

    • 6 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal bitar

    • 450 gram

      Strösocker
    • 1.80 dl

      Vatten
    • 150 gram

      Glykos
    • 150 gram

      Hallon (frysta)
    • 7.50 styck

      Gelatinblad
    • 7.50 gram

      Vinsyra
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa hallon och passera genom en finmaskig sil.
       
    2. Koka upp vatten, socker och glykos. Koka till 140°C.
       
    3. Värm hallonpuré och tillsätt. Koka alltsammans till 120°C.
       
    4. Tillsätt gelatin och vinsyra. Häll upp i önskad form. Strö på socker och låt stå över natten.
       
    5. Tag ut ur form. Skär till önskad form. Rulla i socker.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det här kan verka lite trixigt, men har du en termometer och en vispmaskin så går det på ett kick och du kan smaksätta efter egen smak.

Kommentar
Om oss