Gåsbröst à la anka på päronbäddBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gåsbröst à la anka på päronbädd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Gåsbröst (med skinn)
    • 175 gram

      Bacon (tärnad)
    • 300 gram

      Kantareller (färska)
    • 100 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 3 styck

      Päron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 90°C.

    2. Snitta fettskinnet på tvären eller i ett rutmönster.

    3. Hetta upp en panna på medelhög värme. Stek brösten först med fettsidan nedåt i 5 minuter. Vänd och stek andra sidan i 2 minuter.

    4. Lägg brösten i en ugnssäker form. Sätt in i ugn i ca 45 minuter till innertemperatur 63°C. För knaprigare yta: Sätt grillen på 275°C och grilla fettsidan de sista minutrarna.
      Ta ut och låt vila i minst 10 minuter.

    5. Tärna päron och bacon. Rensa svamp.

    6. Hetta upp en stekpanna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt bacon och efter ett par minuter ärter och päron. Ev. lite extra matfett.
      Stek i ytterligare 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Gåsbröst och ankbröst kan anrättas på samma sätt, dvs de är utbytbara mot varandra i recepten. Dock kräver gåsbröst längre tillagningstid pga att de är större.

Anka är fet mat, men det mesta av fettet sitter i skinnet (75%). Den som vaktar på sin vikt bör undvika att ätt skinn eller fettkant.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss