Frusen rabarbertårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frusen rabarbertårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 5 h )

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar

    • Tårtbotten:
    • 300 gram

      Mandelmassa
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Citronjuice
    •  

      Citronskal (rivet)
    • Fyllning:
    • 3 stjälk

      Rabarber (smala)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 styck

      Citron
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 5 styck

      Ägg (gula)
    • 2 styck

      Ägg (vita)
    • 1 dl

      Florsocker
    • 1 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 40 styck

      Marängtoppar (små)
    • 50 gram

      Vit blockchoklad
  • Gör så här:
    1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
      Riv mandelmassan fint i en bunke.
      Riv citronskal (endast gult kött, ej vitt).
      Rör ner ett ägg i taget.
      Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.

      Smöra en kakform med löstagbar botten (24 cm bred). Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
       
    2. Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar.
      Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 min tills rabarbern mjuknat.
       
    3. Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp.
      Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum.
      Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål.
      Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarber­moset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 tim.
       
    4. Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frusen lingondricka
Om oss