Friterade camembertknyten med hjortron (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterade camembertknyten med hjortron (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    18 Antal styck

    • 6 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    • 150 gram

      Camembert
    • 250 gram

      Hjortron (färskfrysta)
    • 1 liter

      Frityrolja
    • Tillbehör:
    • 40 gram

      Rucolasallat
    • 1 msk

      Furikakekrydda
    •  

      Så friteras ost >
  • Gör så här:
    1. Tina filodegen. Lättina hjortron.

    2. Hetta upp frityrolja till ca 170°C.

    3. Lägg två filodeksark på varandra.
      Skär dem i 6 delar.

    4. Fördela ost och hjortron på degrutorna.
      Rulla ihop.

    5. Fritera 4 rullar i taget. Lägg över på hushållspapper.

    6. Lägg upp och garnera med rucola. Strö över furikake eller annan krydda.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pågående arbete.  LÄS MER
Kockens tips!

Tänk på att frityrolja är mycket het och därmed farlig. Bäst är att använda en frityrapparat.

Kommentar
Liknande recept
Om oss