Fläskkotlett med äpple- & linssallad

Fläskkotlett med äpple- & linssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Fläskkotlett
    • 1 styck

      Rödlök
    • 200 gram

      Gröna linser
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 3 stjälk

      Blekselleri
    • 10 cm

      Purjolök
    • 4 styck

      Äpple (granny smith)
    •  

      Smör
    • Dressing:
    • 2 tsk

      Äppelcidervinäger
    • 2 tsk

      Honung (flytande)
    •  

      Rosépeppar (krossad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj linserna. Lägg dem i en gryta och slå på en liter vatten, tillsätt lagerblad, buljongtärning och koka linserna mjuka cirka 20 minuter. Låt kallna.
    2. Strimla purjolök och rödlök tunt, tärna äpplen och skiva selleri. Blanda med linserna med de övriga grönsakerna. Vispa ihop äppelcidervinäger och honung, salta, peppra och blanda ner krossad rosépeppar. Vänd runt med salladen.
    3. Salta och peppra fläskkotletterna, stek i smör eller olja och servera med salladen.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Frisk och fräsch sallad serverad med en kotlett. Lättlagat och gott.
Kommentar
Om oss