FiskgratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Vitfisk (filé)
    •  

      t.ex. torsk el. kolja
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 200 gram

      Ricotta
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 250 gram

      Hårdost (riven)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett (smör)
  • Gör så här:
    1. Rensa fisk och skär i bitar.
      Koka upp vatten och lägg i fisken 5 min. Ta ur fisken och låt torka på hushålls­papper i 10 min (för att gratängen inte skall bli för vattnig).

    2. Sätt ugnen på 180 grader.
      Smöra en stor ugnssäker form.
      Lägg fisken i botten av formen.

      Blanda ricotta, ägg och grädde och häll det över fisken.
      Salta och peppra lätt.
      Strö över riven ost.
      Gratinera i ugn i ca 40 min.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Tillval: Vill man dryga ut rätten kan man lägga ett lager skivad potatis i botten på gratängen och sedan fisken ovanpå.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fiskgratäng Kvibille
Om oss