Filodegsinbakade sparrisstänger (förrätt, buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Filodegsinbakade sparrisstänger (förrätt, buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal styck

    • 6 styck

      Filodegsark (50x25cm)
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 25 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 2 krm

      Salt
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Ta ut filodegen och låt den tina.
      Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Skär filodegsarken i fyra längder.
      Använd 2 delar till varje sparris.


    3. Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen.
      Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg.
      Strö över slat och rosmarin.

    4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss