Feta parmasnurror (drinktilltugg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Feta parmasnurror (drinktilltugg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • 200 gram

      Fetaost
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Mango chutney
    • 12 blad

      Rucolasallat
    •  

      Ger 3 stycken/portion
  • Gör så här:
    1. Finhacka fetaosten. Blanda den väl med crème fraiche så att fetaosten mosas.

    2. Lägg ut skinkan på skärbräda så att långsidorna överlappar varandra, dvs att skivorna ligger lite på varandra.

    3. Bred ut ostkrämen på skinkan.
      Klicka ut mango chutney.
      Lägg på ruccolablad.

    4. Rulla ihop skinkan till en tjock korv.

      Lägg i kylskåpet i en timme.
      Ta ut och skär snittar.

    PS: Vi hade bråttom, så vi lade kräm, chutney och ruccola på skinkskivor var för sig, som vi sedan ställde upp som på bilden. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Rullerad laxpannkaka (förrätt)

Rullerad laxpannkaka (förrätt)

  • 30 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Feta fläskkötträtter och kraftfulla korvar passar bra ihop med syrliga tillbehör som t.ex. surkål. Speciellt uppskattat i Tyskspråkiga länder. Ett annat vanligt sätt att tillföra syrlighet är att använda syrliga äpplen i rätt elle  LÄS MER
Kockens tips!

Variera med olika sorters skinka, olika dessertostar och olika sallader.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oststänger (drinktilltugg)
0 voting
Räktartelette (drinktilltugg)
Om oss