Allt kan förberedas dagen innan, förutom de sista basilikabladen och osten
Bryn köttet ( ca 1 kg) i stekpanna. Strö över lite salt och svartpeppar Lägg i ugnen (ca 100°) med stektermometer tills temperaturen ligger runt 59-60° Ta ut och lägg folie runt. Låt det kallna och skiva det tunt.
Marinad blandas ihop av: 2 delar olivolja ( ca 2 dl) 1 del balsamvinäger (ca 1 dl Vitlök, pressad, mycket, efter smak Svartpeppar Salt 1 kruka basilika klipps fint 1 kruka gräslök klipps fint
Häll lite marinad i botten på uppläggsfatet med kant. Vänd ner köttskivorna så att marinaden finns under, mellan och ovanpå köttskivorna. Häll på mer om så behövs. Dekorera med svarta oliver och örtmarinerade vitlöksklyftor (finns på burk). Grovt riven parmesanost och några färska basilikablad läggs uppepå innan servering.
Som tillbehör är det gott med potatisgratäng utan vitlök, en grön blandad sallad eller en fräsch potatissallad ( under den varmare årstiden) och lite aiolisås ( blanda äkta majonäs, creme fraiche, pressad vitlök och lite klippt basilika ).