Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Stycken

    • 1 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Strösocker
    • 6.50 dl

      Vetemjöl
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Marsipan
    • Topping:
    • 150 gram

      Choklad
  • Gör så här:
    1. Värm mjölken till 37 grader, häll den i en bunke och smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet (spara lite till utbakning), smör, ägg och socker. Rör ihop till en smidig deg, täck över degen och låt den jäsa en timme.
    2. Smula under tiden marsipan till fyllningen och blanda med smör och socker.
    3. När degen jäst färdigt, dela den och kavla ut varje del till en platta. Skär varje platta i sex bitar och lägg en klick fyllning på bitarna. Vik över degen så att fyllningen inte kan rinna ut, rulla till bullar lägg dem med skarven nedåt på en plåt. Täck och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
    4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter i 225 grader, låt bullarna svalna under bakduk.
    5. Till servering, smält choklad och toppa bullarna.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Luftiga bullar med marsipanfyllning och choklad. Spännande alternativ till våra gräddiga semlor.
Kommentar
Om oss