Fårostsallad med minisparris och sultanrussin (lätt måltid)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fårostsallad med minisparris och sultanrussin (lätt måltid)

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Fårost (el. getost)
    • 200 gram

      Grön minisparris
    • 100 gram

      Sultanrussin (el. svarta)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 tsk

      Tamarisoja
    •  

      el. japansk soja
    • Tillval:
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    • 20 gram

      Rödbetsgroddar
  • Gör så här:
    1. Dela osten i bitar och lägg på fat. Skär sparrisen i mindre bitar.

    2. Hetta upp olja i en panna och fräs sparris och russin i cirka 3 minuter. Tillsätt tamarisoja. Häll fräset över osten.

    3. Ringla gärna lite honung på toppen. Toppa t.ex. med rödbetsgroddar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Det är skillnad på fårost och fårost. Välj en du tycker om. Ostens karaktär och smak sätter prägeln på denna rätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalkonsallad (lätt måltid)
Om oss