25 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Farfalle Integrale (Barilla)50 gram
Smör400 gram
Salsiccia100 gram
Valnötskärnor200 gram
Kronärtskockshjärtan i olja5 stjälk
Bladpersilja0.50 klyfta
Vitlök8 styck
Soltorkade tomater i olja (avrunnet)3 dl
GräddeKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk romersk rätt som jag lärt mig av min pappa som växte upp i Rom. Eftersom rätten innehåller många ingredienser använder jag mindre grädde, vilket ger den en fin krämighet utan att den känns stabbig.
Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.