Falukorvssallad à la WernerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falukorvssallad à la Werner

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Västerbottenost (31%)
    •  

      el. andra ostar
    • 500 gram

      Falukorv
    • 50 gram

      Inlagd gurka
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 50 gram

      Stjälkselleri
    • 1 knippe

      Rucolasallat
    • Dressing:
    • 2 msk

      Rödvinsvinäger
    • 6 msk

      Matolja (majs)
    • 2 tsk

      Senap
    • 3 msk

      Gul lök (hackad)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka falukorven ca 2 min i lättsaltat vatten på medellåg värme och låt sedan kallna.

    2. Skär osten i tunna skivor med osthyvel. Skär falukorv i bitar och gurka, paprika och selleri i tunna skivor.

    3. Blanda alla ingredienser till dressingen.

    4. Lägg upp på fat och ringla över dressing.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Werner Vögeli var nestorn bland Sveriges mästerkockar, som tillsammans med Thore Wretman skapade det nya svenska köket. Världsberömd, hovtraktör och bl.a. tidigare delägare av Operakällaren. Werner ingick före sin bortgång i Menyse´s referensgrupp.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss