Entrecoterullader med rödbetssalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Entrecoterullader med rödbetssalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Entrecôte-tunna skivor
    • 0.80 kilo

      Bakpotatis
    •  

      el. potatis
    • 0.50 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Tryffelolja
    •  

      Salt
    • 4 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • Salsa:
    • 200 gram

      Rödbetor (inlagda)
    • 5 styck

      Salladslök
    • 2 msk

      Kapris
  • Gör så här:
    1. Skala och dela potatisen i mindre bitar.  Koka den mjuk.

    2. Salsa: Skär salladslök i skivor och hacka rödbetor i tärningar. Blanda lök, rödbetor och kapris.

    3. Mosa potatisen med potatisstöt, med grädde och tryffelolja. Smaka av med salt.

    4. Banka ut köttet till lövtunna skivor. Lägg en sträng potatismos per köttskiva och klä in den med en ny köttskiva, som bilden visar. Vik upp kanterna till en rullad.

    5. Koka upp vatten+fond. Häll het buljongen över köttet. Servera med rödbetssalsan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt kan fungera som förrätt. Halvera i så fall ingrediensmängderna och skär "korvarna" i 3 centimetersbitar.

Kommentar
Om oss