Entrecôte med béarnaise och stekta kantarellerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Entrecôte med béarnaise och stekta kantareller

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Entrecôte
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör till stekning
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Béarnaisesås
    • 0.50 liter

      Kantareller (färska)
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    2. Béarnaise: Värm béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning, eller tillaga enligt separat recept.

    3. Svamp: Rensa och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några min. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen fått fin färg. Lägg åt sidan.

    4. Kött: Tillsätt mer smör i pannan och stek köttet på medelhög värme i cirka 3 min på var sida. Salta och peppra. Låt vila.

    5. Sparris: Skär bort torr nederdel.
      Koka i cirka 5 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Café de Paris

Café de Paris

  • 10 min
  • 12 Ingredienser
  • Avancerat
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Entrecôte med béarnaise
Om oss