Enkel burgundisk grytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel burgundisk gryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Grytbitar (oxe)
    • 200 gram

      Syltlök
    • 4 st stor

      Potatis
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • 0.50 liter

      Rött vin
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Pain riche
  • Gör så här:
    1. Lägg kött och syltlök (utan spad) i gryta.
      Tillsätt vatten, vin och fond.
      Låt småkoka i cirka 1,5 timme.

    2. Efter halva koktiden:
      Skala potatis och skär i bitar.
      Lägg ner potatisen i grytan.

    3. Smaka på köttet om det är klart.
      Smaka av med salt och peppar.

    4. Skiva pain riche eller annat färskt bröd och servera till grytan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Burgundisk = från Bourgogne, Frankrike, dvs med vin fårn Bourgogne.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel burgundisk köttgryta
Om oss