EnbärssmörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enbärssmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 1 h )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Smör
    • 1 msk

      Enbär
    • 0.50 msk

      Gin
    •  

      Aluminiumfolie
    • Tillval:
    • 1 msk

      Mynta (färskhackad)
  • Gör så här:
    1. Använd rumstempererat smör.

    2. Krossa enbär och finhacka mynta.

    3. Blanda smör, enbär, gin, och ev. mynta. Rulla till stav i folie och lägg i frys 1 timme.

    4. Ta ut smöret ur frysen och skär portionsskivor.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Gör gärna en större sats som Du kan ha liggande i frysen för framtida behov.

Enbärssmör passar bra till kött, i synnerhet till vilt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss