Currysill

Currysill

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Portioner

    • 5 filé

      Matjessill
    • 1 dl

      Purjolök (strimlad)
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 dl

      Ättiksgurka (finhackad)
    • 2 msk

      Curry
    • 2 dl

      Crème fraiche
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Kärna ur och tärna äpple.

    2. Skär sillen i bitar. Blanda övriga ingredienser och blanda med sillen. Låt stå ett par timmar innan servering.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.

Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.

Kommentar
Om oss