20 min
7 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
5 Portioner
5 filé
Matjessill1 dl
Purjolök (strimlad)1 styck
Äpple (syrligt)0.50 dl
Ättiksgurka (finhackad)2 msk
Curry2 dl
Crème fraicheSalt & peppar
KOCK: TinaTina
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.
Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.