Crustade äpplen & päron med syrliga russinBild av Spisa.nu

Crustade äpplen & päron med syrliga russin

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 tsk

      Limejuice
    • 1.75 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • 75 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 500 gram

      Päron
    • 500 gram

      Äpple
    • 1 msk

      Agavesirap
    • 1 msk

      Smör
    • 4 msk

      Russin
    • 4 dl

      Äppelmust
    • 6 msk

      Ricotta
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Koka upp russin i must. Sänk till lägsta värmen. Låt sjuda tills musten kokat in men passa så det inte kokar torrt.
    3. Tärna päron och äpple. Koka upp tillsammans med övriga fyllningsingredienser. Låt sjuda i 15 minuter utan lock. Rör då och då. Ställ åt sidan.
    4. Mixa hasselnötter i en köksassistent. Tillsätt mjöl, bakpulver och smör. Pulsa ihop det så att det precis går ihop till en smuldeg.
    5. Värm upp mjölk försiktig med limejuice. Tillsätt i degen. Pulsa ihop det.
    6. Lägg upp äpplena och päronen i en form. Lägg degen ovanpå och bred ut. Baka i ugnen i 30 minuter. Låt svalna i 15 minuter.
    7. Servera pajen med de syrliga ljumna russinen och riccotta.

KOCK: MaximillianMaximillian

Uppdragsgivare:arstiderna.comarstiderna.com

Kommentar
Om oss